Mulligan

De therapie volgens Mullligan geeft spectaculaire verbeteringen bij pijnlijke bewegingsbeperkingen die al wat langer aanwezig zijn.

Brian Mulligan (Nw-Zeeland) ontdekte in de jaren ’80 dat veel gewrichtsklachten worden veroorzaakt door een zogenaamde “positiefout” of “ontsporing” van de gewrichtsdelen ten opzichte van elkaar”. Het opheffen van deze ontsporing in het gewricht kan een opmerkelijk snel herstel opleveren, zelfs bij al jaren voortslepende problemen.

De Mulligan methode bestaat uit een combinatie van therapeutische handelingen en gelijktijdig door de cliënt uit te voeren actieve bewegingen. Zelfwerkzaamheid van de cliënt in de vorm van “huiswerkoefeningen” is noodzakelijk om zo snel mogelijk te komen tot een optimaal resultaat.

Toepassing van de methode vindt slechts dan plaats, als is voldaan aan Mulligan’s belangrijkste stelregel: de manuele interventie van de therapeut moet 100% pijnloos zijn. Als dit niet mogelijk is, dan is deze behandelmethode niet geschikt om die klacht te behandelen volgens het Mulligan Concept. De techniek wordt door de therapeut samen met de cliënt tijdens een actieve beweging uitgevoerd.